Vēsture

Vēsture
2018. gads
  • Tiek atvērts mazumtirdzniecības veikals Gaiļezera slimnīcā, Rīgā.
  • “Lāči” atver veikalu- kafejnīcu Vecrīgā, Audēju ielā 6.
2017. gads
  • "Lāčos" tiek izveidots jauns rotaļu un aktīvās atpūtas laukums bērniem.
  • "Lāči" atver jaunu veikalu Rīgā, Tērbatas ielā 34.
  • "Lāči" piedalās izstādē “FOODEX JAPAN 2017”, kas notiek Japānas galvaspilsētā Tokijā.
  • "Lāči"  piedalās SFK organizētajā 17. Starptautiskajā biznesa kontaktu forumā.
  • "Lāči" atver jaunu veikalu t/c “Mellene” Āgenskalnā, Rīgā.
  • Tiek atvērts mazumtirdzniecības veikals t/c SPICE, Rīgā.
  • “Lāči” ieņem godpilno pirmo vietu "Uzņēmumu reputācijas topā".
  • “Lāču” saimnieks Normunds Skauģis Uzņēmuma vadītāju reputācijas topā tiek atzīts par vadītāju ar augstāko reputāciju, ieņemot pirmo vietu.
  • “Lāči” piedalās izstādē “Riga Food 2017”. Jaunajai dārzeņu maizei "Spinātmaize" tiek piešķirta pirmā vieta, savukārt Burkānmaizei- otrā.
2016. gads
  • “Lāču” saldumu rūķi ir radījuši trīs gardas šokolādes tāfelītes –  ar balto šokolādi un zemenēm, ar piena šokolādi un valriekstiem, ar tumšo šokolādi un avenēm.
  • “Lāči” piedalās izstādē “Berlin International Green Week”, Vācijā.
  • Tiek radīta jauna cepumu sērija “Apaļcepumi” – ar avenēm un balto šokolādi, ar lazdu riekstiem un karameli, ar pistācijām un dzērvenēm, ar kakao un šokolādes gabaliņiem.
  • “Lāči” piedalās pārtikas izstādē Ķīnā.
  • “Lāči” saņem starptautisko pārtikas kvalitātes ISO 22000:2006 sertifikātu.
  • “Lāči” ieņem godpilno pirmo vietu "Uzņēmumu reputācijas topā".
  • “Lāču” saimnieks Normunds Skauģis Uzņēmuma vadītāju reputācijas topā tiek atzīts par vadītāju ar augstāko reputāciju, ieņemot pirmo vietu.
  • “Lāči” Uzņēmumu reputācijas topā iegūst “Labākās reputācijas” titulu pārtikas produktu ražošanas nozarē.
  •  “Lāču” ražotā Burkānmaize ar sēklām iegūst 1.vietu Jelgavas XVI Piena, maizes un medus svētkos  “Zemgales rudzu klaips – 2016”.
  • “Lāči” piedalās izstādē “Riga Food 2016”.
  • “Lāči” piedalās Rīgas Stradiņa universitātes Annas Kvasovas  pētījumā “Dažādu maizes veidu ietekme uz glikozes līmeni peldētājiem treniņa laikā”.
  • Maizes ceptuvē “Lāči” viesojas Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis.
  • “Lāči” sāk ražot konfektes ar rudzu rīvmaizi un Vana Tallinn liķieri, konfektes sāk eksportēt uz Igauniju.
  • Tiek papildināta “Lāču” Ziemassvētku saldumu kolekcija ar trīs jauniem produktiem – piparkūku izlasi, piparkūku apgleznošanas komplektu un plānajām piparkūkām.
  • ''Lāči'' Latvijas 2016.gada darba devēju topā ierindojas TOP 30.
2015. gads
  • “Lāči” piedalās 22.starptautiskajā tūrisma izstādē gadatirgū “Balttour 2015”, kurā prezentē tūrisma un atpūtas iespējas maizes ceptuvē “Lāči”.
  • “Lāči” ražotajai rudzu rīvmaizei tiek piešķirts pārtikas drošības pārvaldības sistēmas sertifikāts FSSC 22000.
  • Lāči sāk ražot “BIO” maižu sēriju – “BIO saldskābmaizi”, “BIO rupjmaizi” un “BIO kviešu maizi”. Maižu ražošanā tiek izmantotas tikai bioloģiski audzētas izejvielas.
  • “Lāči” atver jaunu veikalu t/c RIMI Zolitūdē, Imantas 15.līnijā 7.
  • “Lāči” sāk ražot rudzu čipsus – ar valriekstiem, ar dzērvenēm un ar augļiem.
  •  “Lāči” sāk ražot jaunu Lācēnu kūku sērijas kūku “Drumstalu biezpiena kūka”.
  • “Lāči” saņem augsto 2.vietu Latvijas uzņēmumu reputācijas topā.
  • “Lāči” atver veikalu Mārupē, Daugavas ielā 31.
  • Ceptuve “Lāči” piedalās izstādē “Riga Food 2015”.
  • “Lāču” saldumu meistari ir radījuši jaunu varen gardu torti “Valriekstu torti ar ķiršiem”.
  • Ceptuves saimnieks – Normunds Skauģis piedalās LTV1 aizraujošā šovā “Kūku kari” un ir raidījuma vadītājs.
  • “Lāči” piedalās izstādē “Kolnmesse Anuga”, Vācijā.
  • “Lāči” rudzu maizes pieprasījums pret 2014. gadu ir palielinājies par 5,3%.
  • “Lāči” rada jaunu šokolādes konfekšu sēriju “Latvijas šokolādes konfektes” ar trim dažādiem pildījumiem – ar avenēm, ar karameli un ar kviešu dīgstu pārslām.
  • “Lāči” atver jaunu veikalu t/c “Arcada”, kas atrodas Rīgā iepretim Āgenskalna tirgum.
  • “Lāču” maizniekmeistari ir radījuši “Īstu tostermaizi ar pienu un sviestu”. 
2014. gads
  • Tiek paplašināta mazumtirdzniecības ķēde - atvērts jauns “Lāču” veikals t/c “Rīga Plaza”.
  •  “Lāči” sāk ražot un piedāvāt jaunu “Dabas” maizes sēriju – “Dabas maize ar sēklām un burkāniem”, “Dabas maize ar sēklām un cigoriņu šķiedrvielu”, “Dabas rupjmaize ar rudzu, kviešu miltiem'' un “Dabas saldskābmaize ar rudzu, kviešu miltiem”.
  • “Lāči” paplašina “Īstās” maizes sēriju ar jaunu maizi “Īsta kviešu saldskābmaize”.
  • Tiek paplašināts kēksu sortiments, pievienojot jaunu sēriju - “Lācenes iecienītie kēksi”.
  • Tiek papildināta šokolādes konfekšu sērija ar unikālo šokolādes konfekšu izlasi ar rudzu rīvmaizi un balzamu un tumšo šokolādes konfekšu izlasi.
  • “Lāči” saviem pircējiem sāk piedāvāt “Dzērveņu maizi”.
  • Iecienīto trijstūrīšu sēriju papildina “Bagātīgo sēklu” un “Ķirbju sēklu” trijstūrīši.
2013. gads
  • Ceptuve “Lāči” svin 20 meistarības gadus, un  par godu tam tiek uzsākta ekskluzīvas konfekšu sērijas ražošana. Konfektes tiek gatavotas ar rokām no augstvērtīgām izejvielām.
  • “Lāči” uzsāk sadarbību ar Margaritu Stārasti un Kārļa fondu, izstrādājot jaunu cepumu sēriju bērniem – “Knīpucis”, kuru ražošanā netiek izmantoti uzlabotāji un krāsvielas.
  • Tiek atvērts jauns ”Lāču” veikals tirdzniecības centrā “A7”, Ķekavas novadā.
  • “Lāči” pircējiem piedāvā “Īstās” maizes ar dažādām piedevām – “Īstā rupjmaize ar ķiplokiem” un “Īstā rupjmaize ar sēklām”, “Īstā saldskābmaize ar sēklām”, un “Burkānmaize ar sēklām''.
  • Tiek paplašināts kēksu piedāvājuma klāsts, pievienojot jaunu sēriju ''Gardēža kēkss''.
2012. gads
  • Mazumtirdzniecības veikalu ķēdei pievienojas jauns “Lāču” veikals un kafejnīca tirdzniecības centrā “Pārogre”, kas atrodas Ogrē.
  • Starptautiskajā izstādē “Riga Food 2012” maizes kvalitātes konkursā “Lāči” saņem šādas balvas –Zelta diplomu par izcilu kvalitāti saņem “Graudu maize”, Sudraba diplomu - “EKO rupjmaize”, Bronzas diplomu - "Pilsētnieku maize".
  • Piena, maizes un medus svētkos Jelgavā, “Gaišā augļu maize” tiek atzīta par Latvijas gardāko maizi.
  • Laikraksts “Diena” un “Nords Porter Novelli” veidotā ''Uzņēmumu Reputācijas topā'' - Normunds Skauģis otro gadu pēc kārtas iegūst apbalvojumu “Uzņēmuma vadītājs ar labāko reputāciju”.
  • “Lāči” paplašina kviešu maizes sortimentu, piedāvājot pircējiem maizes ar sēklām ''Vesels ēdis''.
  • Latvijas mīlētāko zīmolu topā ''Lāči'' tiek atzīsts par unikālāko zīmolu Latvijā!
2011. gads
  • “Lāči” atver toršu ražotni un sāk piedāvāt tortes arī lielveikalos.
  • Par godu uzņēmuma 18. pastāvēšanas gadadienai tiek izcepts lielākais rupjmaizes klaips Latvijā, kas svēra 73,1 kilogramus.
  • Starptautiskajā izstādē “Riga Food 2011” maizes kvalitātes konkursā produktam “Īstā rupjmaize” tiek piešķirts Zelta diploms par augstu kvalitāti. Savukārt  produktiem “Īstā baltmaize” un “Gaišā augļu maize” tiek piešķirts Sudraba diploms par augstu kvalitāti.
  • Laikraksta ''Diena'' un ''Nords Porter Novelli'' veidotā ''Uzņēmuma Reputācijas topā'' - Normunds Skauģis iegūst apbalvojumu ''Labākais uzņēmuma vadītājs''.
2010. gads
  • “Lāči” saņem laikraksta ''Diena'' un Nord Porter Novelli veidotā Uzņēmuma Reputācijas topa - Latvijas Zaļā punkta balvu “Zaļākais uzņēmums Latvijā”.
  • “Īstās” maizes sērijā pievienots jauns produkts – “Īstā Baltmaize”, kuras pagatavošanā  tiek izmantots īsts piens un sviests.
  • “Lāči” atklāj jaunu cepumu ražotni.
  • Izveidota jauna “Lāču” cepumu sērija, kas iepakoti burciņās, - par pircēju iecienītāko kļūst bezē cepumi ar mandeli un šokolādi.
  • Tiek paplašināta “Lāču” mazumtirdzniecības veikalu ķēde, tiek atvērts pirmais “Lāču” veikals Jelgavā, Pasta ielā, kā arī jauns veikals Rīgas centrā ''Mildas tirgū''.
2009. gads
  • "Lāči" uzsāk cept trīs veidu EKO maizes – "EKO rupjmaizi", "EKO saldskābmaizi" un "EKO baltmaizi", kuru receptes ir rūpīgi izstrādātas, ievērojot visas bioloģiskās lauksaimniecības metodes, tās ceptas no ekoloģiski tīrām izejvielām.
  • Starptautiskajā izstādē "Riga Food 2009" maizes kvalitātes konkursā "Īstai saldskābmaizei" un "Vieglai rupjmaizei" tiek piešķirts Zelta diploms par augstu kvalitāti.
  • Starptautiskajā izstādē "Riga Food 2009" maizes kvalitātes konkursā "Īstai rupjmaizei" tiek piešķirts Sudraba diploms par augstu kvalitāti.
  • Aptaujā Latvijā mīlētākais zīmols "Lāči" saņem balvu "Unikālākais zīmols Latvijā". Pēc "DDB Consulting" apkopotās informācijas, "Lāči" tiek atzīts arī kā otrs ietekmīgākais zīmols Latvijā.
  • "Lāču" sortimentā tiek ieviests pavisam jauns un unikāls produkts "Smiltsērkšķu marmelāde", kas ir veselīgākais gardums saldumu tirgū.
  • "Lāči" sāk cept jaunus cepumus, no kuriem ļoti lielu atzinību un popularitāti izpelnās "Mandeļu trijstūru cepumiņi ar medu".
2008. gads
  • Piena, maizes un medus svētkos Jelgavā "Īstai saldskābmaizei" tiek piešķirta 1.vieta un "Kviešu saldskābmaizei" 2.vieta konkursā "Atzītākā Zemgales saldskābmaize".
  • "Lāču" maizes ceptuves saimniekam un maizniekmeistaram Normundam Skauģim tiek piešķirts goda nosaukums "Patriotiskākais uzņēmējs Latvijā".
  • "Lāči" atver jaunu maizes ceptuvi ar izklaides iespējām kinopilsētā "Cinevilla".
  • "Lāči" atrod jaunu nišu maizes segmentā – valriekstu un augļu maizes piedāvā īpašā divšķēļu iepakojumā kā ātro uzkodu un našķi.
  • Paplašinot konditorejas izstrādājumu klāstu, "Lāču" gardumu meistari pēc pašu izdomātām receptēm sāk cept tortes un kūkas.
  • "Lāči" sāk cept jaunu rudzu un kviešu maizi - "Stipro ļaužu rupjmaizi" un "Stipro ļaužu saldskābmaizi".
2007. gads
  • Tiek pabeigta jaunās maizes ceptuves būvniecība un tajā tiek uzsākta maizes cepšana.
  • "Lāči" saņem laikraksta "Lietišķā Diena" apbalvojumu nominācijā "Nozares veiksminieks 2007".
  • "Lāči" sāk piedāvāt jaunu pakalpojumu, pašu izdomātas un aizraujošas izklaides iespējas - gan bērniem, gan pieaugušajiem.
  • "Lāči" atver maizes interneta veikalu. Iespējams, ka pirmo pasaulē, kurā maizi var iegādāties un piegādāt uz vairāk nekā 200 valstīm.
  • Pārsteidzot īstu vērtību cienītājus, "Lāči" sāk cept baltmaizi ar īstu sviestu un pienu.
2006. gads
  • "Lāču" maizes ceptuve dienā izcep 5 tonnas maizes.
  • Tiek būvēta jauna un mūsdienīga "Lāču" maizes ceptuves piebūve.
  • "Lāču" maizes ceptuvei tiek piešķirts "Zaļās karotītes" kvalitātes karogs.
  • Sadarbībā ar Turīnas ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēju Mārtiņu Rubeni tiek izstrādāts jauns produkts – "Sporta maize".
2005. gads
  • "Lāču" maizes ceptuvē strādā aptuveni 200 darbinieku.
  • Senās maizes cepšanas tradīcijas "Lāču" maizes ceptuvē ievēro un piekopj - 2 maizniekmeistari un 4 zeļļi.
  • "Lāču" maizes ceptuve dienā izcep 4 tonnas maizes.
2004. gads
  • "Latvijas Tirgotāju asociācijas" rīkotajā aptaujā "Īstā rupjmaize" tiek atzīta par "Gada preci 2004".
  • Mārketinga padomes rīkotajā pircēju aptaujā "Īstā rupjmaize" tiek atzīta par tautā mīlētāko "Zaļās karotītes" produktu.
2003. gads
  • Maizes ceptuve nodrošina darbu jau 160 cilvēkiem.
  • Mārketinga padomes rīkotajā pircēju aptaujā "Īstā rupjmaize" jau otro gadu tiek atzīta par tautā mīlētāko "Zaļās karotītes" produktu.
2002. gads
  • Starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food" - "Domnieku maize" tiek atzīta par veselīgāko produktu maizes izstrādājumu kategorijā.
  • Mārketinga padomes rīkotajā pircēju aptaujā "Īstā rupjmaize" tiek atzīta par  tautā mīlētāko "Zaļās karotītes" produktu.
  • Ceptuves saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis saņem balvu "Kapitāla biznesa cilvēks".
  • Gardākiem atpūtas brīžiem pirmo reizi "Lāčos" sāk cept dažādus konditorejas izstrādājumus.
  • "Lāčos" sāk gatavot siera, ķiploku un tomātu grauzdiņus no tikko svaigi ceptas maizes.
2001. gads
  • "Īstai rupjmaizei" un "Īstai saldskābmaizei" tiek piešķirta kvalitātes zīme "Zaļā karotīte", jo, cepot maizi, 85-95% no izmantotajām izejvielām ir nākušas no Latvijas.
  • Pie ceptuves "Lāči" tiek atvērts jauns un plašāks mazumtirdzniecības veikals, un blakus sāk darboties ‘’Lāču’’ kafejnīca.
1998. gads
  • Starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food" "Īstai rupjmaizei" piešķir "Grand Prix" par augstu kvalitāti, savukārt "Īstai saldskābmaizei" sudraba medaļu par augstu kvalitāti.
1997. gads
  • Tradicionālās maizes "Īstā rupjmaize" un "Īstā saldskābmaize" tiek papildinātas ar žāvētiem augļiem un riekstiem -  "Lāčos" sāk cept augļu maizes un valriekstu maizi.
1993. gads
  • Normunds Skauģis dibina maizes ceptuvi "Lāči". Nosaukums tiek dots par godu tēva mājas nosaukumam.
  • Skauģu ģimene atgūst dzimtās vectēva mājas "Benūžu-Skauģi", kur sāk cept "Lāču" maizi.
  • "Lāču" maizes ceptuves saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis īstas latviešu rudzu rupjmaizes cepšanas arodu iemācījies no savas mātes. Jau 16 gadu vecumā tēva mājās "Lāči" Normunds Skauģis cepa maizi un pārdeva to "Vidzemes tirgū".