Latviešu virtuvē nātres tiek izmantotas jau gadsimtiem. Tām ir pārsteidzošas ārstnieciskas īpašības un neatkārtojama garša.
Nātre ir kalcija, magnija, dzelzs un kālija avots, tā ir bagāta ar A un C vitamīniem. Virtuvē nātre savu vietu atrod zupās, salātos un uzlējumos, saimniecībā „Vecsiljāņi” nātre lieliski iederas siera garšā.
nepasterizēts pilnpiens, pārtikas sāls, pienskābes baktēriju ieraugs, cietinātājs – kalcija hlorīds, ferments, garšaugi 0,7% (nātres, maurloki, pētersīļi, ķiploki, sīpoli).
100 g Enerģētiskā vērtība 1651kJ/398kcal, Tauki 31,9 g tostarp: piesātinātās taukskābes 22,04 g, Ogļhidrāti 0 g tostarp: cukuri 0 g, Olbaltumvielas 25,84 g, Sāls 2,38 g.