Tās aizsākumi Latvijā meklējami Rīgā ap 18. gadsimtu. "Īsta saldskābmaize" ir rūpīgs roku darbs, gatavota tikai no bīdelētiem rudzu miltiem, izmantojot dabīgus ieraugus, iesaldinātu, raudzētu plaucējumu, rudzu iesalu un ķimenes. Tā cepta ar malku kurinātā krāsnī uz klona. Tieši šāds cepšanas process nodrošina “Īstai saldskābmaizei’’ tās īpašo garšu, smaržu un visaugstāko uzturvērtību. Pēc cepšanas tai nav jānobriest, un šī maize ir mīkstāka un poraināka par rupjmaizi.
rudzu milti, dabīgs ieraugs (rudzu milti, ūdens), cukurs, saulespuķu sēklas 7%, ķirbju sēklas 2%, kviešu klijas, sāls, rudzu iesals.
Enerģētiskā vērtība: 1153 kJ/273 kcal.
100g produkta satur: taukus 3,5g, tostarp piesātinātās tauksābes 0,4g, ogļhidrātus 51g, tostarp cukurus 8,9g, šķiedrvielas 5,2g, olbaltumvielas 6,9g, sāli 0,8g.