Šo maizi sauc par latviešu tautas simbolu. Pirmatnēja pēc skata un garšas. Tāpat kā agrāk - cepta ar malku kurinātā krāsnī uz klona. Katru klaipu meistars veido ar rokām. No rupja maluma rudzu miltiem, bez jebkādiem uzlabojumiem, ilgstoši raudzēta, nodrošinot labas cepšanas īpašības, nemainīgu garšu, smaržu un visaugstāko uzturvērtību - arī ilgstoši uzglabājot. Šādi raudzējot rodas fermenti, kuru sastāvā esošie vitamīni ir vairākas reizes efektīvāki par sintētiskajiem. + esam padomājuši par tiem, kuriem sirdij tuvs veselīgs dzīvesveids un maizniekmeistari ir samazinājuši cukuru Īstai rupjmaizei.
rudzu milti, dabīgs ieraugs (rudzu milti, ūdens), cukurs, rudzu iesals, ķimenes, sāls, kviešu klijas.
Enerģētiskā vērtība: 1044kJ/247kcal.
100g produkta satur: taukus 1,2g, tostarp piesātinātās taukskābes 0,2g, ogļhidrātus 49g, tostarp cukurus 4,9g, šķiedrvielas 13g, olbaltumvielas 8,8g, sāli 0,8g.