Pārtikas kvalitātes konkursā “The Baltic Taste Award”, kas pagājušonedēļ norisinājās starptautiskās izstādes “Riga Food 2024” laikā, maizes ceptuve LĀČI saņēma augstāko novērtējumu: BAGĀTĪGAJAI sēklu maizei tika piešķirta PLATĪNA medaļa.
Normunds Skauģis, “Lāču” ceptuves saimnieks: “Man ir patiess gandarījums, ka ieguldītais darbs sniedz rezultātu, un mūsu “BAGĀTĪGĀ sēklu maize” ir novērtēta ar visaugstāko novērtējumu - PLATĪNA medaļu. Priecājos, ka mūsu maizīti novērtē gan pircēji, gan speciālisti – konkursa žūrija, kuriem ir augstas prasības pret maizes kvalitāti, uzturvērtību un garšu. BAGĀTĪGĀ sēklu maize ir īstens spēka un enerģijas avots.
Mūsdienu sabiedrība ir pieradusi pie milzīgas produktu izvēles, dažādām garšām un garšu daudzveidības, tādēļ, mums, maizniekiem, ir gan daudz darba, lai izstrādātu jaunas maizes gan ar lielisku garšu, gan šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām, kas cilvēkam ikdienā ir tik nepieciešami.”
Jau otro reizi Baltijā notika prestižais pārtikas kvalitātes konkurss “The Baltic Taste Award”, kur Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu uzņēmumi saviem produktiem varēja iegūt objektīvu vērtējumu un veicināt to atpazīstamību, savukārt patērētāji – uzzināt, kuri no tiem ir labākie un gardākie.
Salīdzinot ar citiem Eiropā rīkotajiem konkursiem, pārtikas kvalitātes konkursā bija tikai profesionāla starptautiska un pasaulē atzīta žūrija.
Konkursa mērķis ir noskaidrot Baltijas valstu kvalitatīvākos pārtikas produktus, izcelt labākos starptautiskā mērogā, uzlabot saikni starp ēdināšanas uzņēmumu profesionāļiem un produktu ražotājiem, veicināt ražotāju un viņu produktu publicitāti un noietu, kā arī paaugstināt ražoto produktu kvalitāti.
Konkursam varēja iesniegt produktus, kuru vērtēšana notika šādās kategorijās: 1) maize un miltu izstrādājumi; 2) piens un piena produkti; 3) gaļa un gaļas produkti; 4) zivis un zivju produkti; 5) medus; 6) ogu, augļu un dārzeņu produkti; 7) bezalkoholiskie dzērieni (t.sk. ūdens, sulas); 8) raudzēti dzērieni (alus, vīns, stiprinātie vīni, sidrs); 9) stiprie alkoholiskie dzērieni; 10) vegānie produkti.
Ceptuve „Lāči” ir dibināta 1993. gadā. Jau vairāk kā 30 gadus “Lāču” misija ir kopt un saglabāt senās maizes cepšanas paražas, uzturot augstus kvalitātes un garšas standartus, ko atstāt mantojumā nākamajām paaudzēm. Uzņēmums turpina cept maizi gan pēc sentēvu receptēm, gan piedāvā jaunas garšas un arī daudzveidīgu konditorejas izstrādājumu klāstu – tortes, kūkas, kēksus, cepumus un konfektes. Ik gadus top jauni produkti, apvienojot tradicionālās, Latvijai raksturīgās izejvielas un izgatavošanas paņēmienus ar jaunām garšām un metodēm.